Download als een iCal bestand
Invoer AanwezighedenInvoer Dranken
Bataille de Lux  

We trekken op zaterdag 16 mei, naar het Groothertogdom Luxemburg waar Jonathan Van Londersele twee heuvelende ritten (120 km en 141 km) voor ons heeft uitgetekend. Zij die er vorig jaar bij waren weten dat het er heerlijk fietsen is. De beklimmingen zijn niet steil maar wel van het langere (4 à 5 km) type over rustige en aangenaam geasfalteerde wegen. Beide ritten passeren in Clervaux, na respectievelijk 65 en 76 km, waar gepauzeerd en gegeten wordt (bakker, croque of spaghetti).
De eerste en de laatste tien kilometer worden nog op Belgisch grondgebied gereden. We rijden ook nog 28 km (respectievelijk 11 km) door de Duitse Eifel. Jonathan heeft de ritten zodanig gemaakt dat de eerste 45 km van beide ritten identiek zijn. Zo kan na 45 km eventueel nog van groep veranderd worden. De 120 km-rit telt, voor de middagpauze, 14 km en anderhalve klim minder dan de langere versie. Na de pauze zijn er 7 km en één klim minder te verteren.

Start (vertrekkensklaar om 9.00 uur) en aankomst op Belgisch grondgebied: Houffalize Sports Center, Cour-de-l'Abbaye, 6660 Houffalize, https://goo.gl/maps/xvHRopABqB42 . Er is daar parkeer- en douchemogelijkheid en er zijn voldoende brasserieën om op krachten te komen na de rit. Na afloop kan, vanop het terras, gekeken worden naar Jonathan (en eventuele anderen) die hun Strava-record op de bekende Rue Saint-Roch proberen scherper te stellen.

Om praktische redenen, stuur een berichtje naar bestuur@rennersclub.be als je wenst mee te fietsen in de Bataille de Lux. Last-minute-beslissers zijn uiteraard nog altijd welkom. Onderling afspreken om te rijden naar Houffalize wordt aangemoedigd.

137.2 km, 14:08:56


115.6 km, 11:56:10


We nodigen alle leden uit om hun opmerkingen of vragen naar bestuur of andere leden achter te laten, maar gelieve eerst in te loggen om je commentaar achter te laten.